måndag 18 augusti 2014

Uppladdning - Bockjakt 2014

Den 16 augusti var det dags igen för årets stora jakthändelse - bockjaktspremiären!

 Både jag och mannen hade fått ledigt på fredagen så redan på torsdag em packade vi bilen och åkte tillsammans med goda vännerna D och J ner till jaktstugan. Vi började med en sen men god middag på torsdagkvällen och satt uppe länge och pratade jakt, planerade var vi skulle sitta på pass på lördagen mm. Denna ritual är minst lika viktig som jakten i sig!

 På fredagen lämnade vi den lille mannen till farmor och farfar vilket han var mycket nöjd med. Att få busa och bli extra ompysslad kan väl ingen vara missnöjd med? Resten av dagen avlöpte med allehanda aktiviteter som svampplockning, framplockande av jaktkläder och annan utrustning samt allmän uppladdning inför morgonen nästa dag. 

Om jag skulle jämföra min sinnesstämning denna dag görs det nog bäst genom känslan man som barn känner dagen före julafton. Ni vet pirret av förväntningar som sprids i kroppen. Spänningen som stiger fram emot kvällen och känslan när man ligger i sängen och det känns som om man aldrig kommer att somna. Precis så är det!

Hur gick det då? Det gick bra! Jag sköt min första bock med horn! En fin sextaggare som nog var på retur. Det var en fin bock men med mycket grått i ansiktet. 

Även de två herrarna i sällskapet sköt varsin bock så nu fick våra frysar påfyllning och vi fick även tillskott i vår samling av jakthistorier att dela framför brasan i vinter. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar