söndag 14 december 2014

Jakthelg

Förra helgen tillbringade jag i Fjelebo. Det blev tillfälle till jakt både på lördagen. 

Bägge dagarna jagade vi med hund och det blev blandad jakt med olika släpp efter både rådjur, älg (vi hade en kalv kvar på kvoten) och gris. Eftersom jag inte äger en drilling körde jag med den småländska varianten - både studsaren och hagelbössan fick följa med. Det blev två spännande dagar med olika släpp med fyra olika hundar. Tyvärr hade ingen av oss någon jaktlycka. Trots att alla hundar fick spår på djur vid flera tillfällen i sina respektive lyckades ingen få skottläge. Spännande tyckte jag att det var trots allt. Som vanligt njöt jag dessutom av att få vara ute i skogen och att få träffa de andra i jaktlaget. 

Jag passade även på att fota några jakttorn under passen och här kommer de:


Här sitter jag på pass på marken bredvid Järntornet. Det är gjort av järnrör som namnet antyder. Det var däremot inte stegen vilket blev anledning till min placering. En ranglig stege kändes inte lockande att klättra upp på. 


Höga tornet. Här är det istället ett trätorn med järnstege. Tornet står i en gammal ledningsgata och den högra bilden visar sikten åt just höger. Detta är ett bra pass vid rådjursjakt med hund. Djuren springer ofta över ledningsgatan framför tornet. 


Kolbottentornet heter detta torn. Namnet kommer sig av att det låg flera kolmilor här. Jorden på fälten i närheten är bitvis svartfärgad. Detta lilla torn ligger alldeles bredvid en grusväg och är annars omringad av skog. Det är få gånger som man inte ser något djur här vid jakt med hund. Däremot måste man vara alert och snabb med bössan om man ska skjuta. Det är många passkyttar som har stått här och sett djur springa förbi. 

Det är annars ett trevligt litet torn. En hylla till matsäcken finns det och har du glömt muggen finns en kvarglömd Helgemugg att låna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar